Våra
specialiteter

Fönsterrenovering

Klockaregårdens erfarenhet av fönsterrenovering är bredd, vi har över 20års erfarenhet av både renoveringar av fönster och dörrar så väl som privata fastighetsägare, kyrkor, bostadsföreningar, statens fastighetsverk och fortifikationsverket mm.

 

Renovering av Fönster & Dörrar

Vi har tagit hand om fönster och dörrar som ser ut att inte ha något hopp kvar, men faktum är att gamla renoverings objekt har oftast väldig fint kvalité på virket, och kan renoveras till vackra dörrar och fönster igen. Kyrkfönster och dörrar av alla typer både med träspröjs, blyspröjs och järnfönster är mycket vi jobbat med, och har stor erfarenhet inom detta område.

Vi jobbar efter traditionella metoder och använder oss framförallt av linoljefärg med respekt för framtiden och historien.

 

Blyinfattning

När det gäller blyspröjsade fönster har vi stor erfarenhet där vi bl.a jobbat med Vadstenas slott och fler tal kyrkor såsom Norra Solberga kyrka, Grebo kyrka. Asby Kyrka, Kumla kyrka (sala), Järeda kyrka m.fl.

 

Glasmästeri

Klockaregården utför det mesta inom glasmästeri så som byten av trasiga glaskassetter, lagningar av fönsterglas hos så väl som privata, företag eller kommuner.

På Klockaregården har vi även erfarenhet att jobba med glasmålningar då vi har en specialist som jobbat med detta hela sitt yrkesamma liv.

Snickeri

Klockaregården är specialister på att ta fram tidsenliga snickerier just efter dina önskemål om det så är dörrar, fönster, kök eller något helt annat. Inga projekt är för små eller förstora.

Maskinparken är uppdaterad 2006, och är till största delen helt nya maskiner av kvalitets märken.

 

Nytillverkning

Klockaregården har över 20 års erfarenhet inom snickerier. Vår specialité är återskapa det ursprungliga i äldre fastigheter men även nytillverkning efter kundens önskemål och idér.

Klockaregården tillverkar måttbeställda fönster och dörrar eller andra typer av byggnadsdelar i massivt trä så som kök, möbler, bibliotek, inredningar, grindar, Glasväggar mm.

Vi använder endast tätvuxet kvalitéts virke, där det bästa väljs ut för bästa resultat.